Er was eens…

een meisje dat droomde dat ze ooit een boek zou schrijven. Dat boek zou als vanzelf uit haar mooie vulpen vloeien, zo het papier op van het in leer gebonden notitieboek. Plaats van handeling een fraaie, teakhouten bank in een romantische Engelse tuin, uiteraard in Engeland. En natuurlijk wordt ze een beroemd en veel gelezen auteur.

Dat boek is er nog niet (wel in de maak), maar schrijven is al sinds mijn jonge jaren de rode draad in mijn leven. Om aan dat schrijven een extra dimensie te geven, dompelde ik mij afgelopen jaar onder in de kunst van storytelling door de opleiding tot Chief Storyteller te volgen. Er ging een wondere wereld van verhalen voor mij open. Meer dan ooit werd mij duidelijk wat de kracht is van verhalen. Hoe verhalen je niet alleen persoonlijk verder kunnen helpen, maar ook hoe verhalen verbinden en veranderingen te weeg kunnen brengen.

Die opleiding heeft veel bij mij los gemaakt. Je gaat op pad en bent opeens de held in je eigen (levens)verhaal. Het heeft mij aan het denken gezet, helderheid verschaft over mijn eigen ‘ik’, wat ik nog wil doen én hoe ik met alle verzamelde kennis en hulpmiddelen anderen op mijn pad kan meenemen.

Het eerste vonkje sprong over…

Het vonkje begon te gloeien. Allerlei ideeën kwamen langs en beetje bij beetje werden het heel veel vonkjes. Niet alleen mijn vonkjes, maar ook vonkjes van anderen, die erom vragen om verteld te worden en te gaan vlammen.

Zo ontstond langzaam maar zeker het idee om naast de meer zakelijke artikelen die ik onder de noemer Vonkfactor 13 in opdracht maak, meer (persoonlijke) verhalen op te halen, op te schrijven en te willen vertellen.

Dat is Vonkelende Verhalen geworden.

Met Vonkelende Verhalen wil ik ook anderen helpen hun (levens)verhaal te onderzoeken en helder te krijgen. Anderen helpen hun eigen verhaal op te schrijven. Anderen helpen zelf inspirerende verhalen te schrijven.

Ik wil vonken vangen… samen met jou!