Over Manon

Mijn droom

Mijn droom als klein meisje was een beroemd auteur worden. Om die droom te bereiken, schreef ik al op jonge leeftijd verhaaltjes die ik opstuurde naar een toen bekend auteur van jeugdboeken.

Dat boek in mijn dromen schreef ik op een mooie teakhouten bank in een nog mooiere Engelse tuin, uiteraard in Engeland. Op mijn schoot een in leer gebonden notitieboek en in mijn hand een mooie vulpen van waaruit de woorden als vanzelf op het papier terecht zouden komen.

Niets bleek minder waar…

Mijn reis

Mijn reis naar het schrijven van dat boek is er een met zijwegen, modderpaadjes, afslagen en veel omwegen. Ik rolde uiteindelijk, via omwegen en afslagen, de journalistiek in bij AssurantieMagazine, een nieuwsblad voor de verzekeringsbranche.

Langzaam maar zeker kreeg ik het ambacht van (journalistiek)schrijven onder de knie, met vallen en opstaan. Mijn eerste interview met zweet in mijn handen en trillende knieën, maar het werd steeds leuker en makkelijker.

Ik genoot met volle teugen en toch…

Ik nam een nieuwe afslag en werd in 2010 fulltime ondernemer. Mijn eigen bureau voor communicatie en tekst.

Vallen, opstaan en weer doorgaan, werd mijn nieuwe motto! Geen seconde spijt van die afslag.

En toch …

Mijn bestemming

Onze verhuizing naar Friesland (vanuit de Randstad) zet veel in beweging. Ik geef mijzelf een dag van ‘Van levenslessen naar levenskunst’ cadeau. Een gouden greep. Opeens komt dat boek weer in beeld. Zomaar uit het niets popt het weer op, om niet meer uit mijn hoofd te verdwijnen. Zou het dan toch…

Ik ga opnieuw op reis en dompel mij onder in de reis van de held, mythen, sagen en sprookjes. Ik word opeens held in mijn eigen levensverhaal. Het confronteert, het spiegelt, het is verontrustend en het maakt heel veel los. Ik omarm van moeten naar mogen…

En dat zet mij op het pad van iets nieuws… Vonkelende Verhalen

Ik ga nog even door met mijn reis, reis je mee?

Vonkelend aanbod

Ik help je om jouw vonkelende verhaal te ontdekken en naar boven te halen.

Jij hebt je vonkelende verhaal helder en je wil het nu aan het papier toevertrouwen. Hoe doe je dat?

Hulp nodig bij het vangen van vonken voor jouw verhaal? Wil je het ook nog vonkelend opschrijven?

Mijn Vonkelende Verhalen & tips

Ik schrijf verhalen of blogs of tips, net wat je wilt.

Gaan we samen op reis?

Wil jij ontdekken of ik de juiste reisgenoot ben op weg naar het ophalen en/of schrijven van jouw Vonkelende Verhaal? Boek dan een gesprek, kost niks.