De reddingsboei

Afgelopen weekend vroeg een lieve vriendin of het niet lastig was om elke week op woensdag een Mail voor Vonken Vangers te schrijven.

Nee, dat is niet lastig of moeilijk. Sterker nog ik vind het heel leuk om elke week iets te bedenken. Soms is dat zelfs pas een dag van tevoren.

Vandaag neem ik jullie mee in een verhaal dat begon met een simpele foto.

Bønnerup Strand

De afgelopen weken was ik op vakantie in Denemarken. Fantastisch mooi land en tijdens een van onze tochtjes komen we terecht in en op Bønnerup Strand. Daar maak ik een foto, die ik vervolgens bewerk met de foto-app Snapseed en dan ontstaat er een dramatisch beeld.

Bij mij gaan dan alle lampjes branden en denk ik…dit beeld vraagt om een verhaal. Voor mij zeg maar de ultieme vorm van een vonk vangen.

Dus ik schrijf op Instagram het volgende begin van een verhaal en daag mijn volgers uit om samen met mij het verhaal verder te schrijven.

De reddingsboei

Met haar handen diep in haar zakken van haar regenjas, capuchon op haar hoofd, staat Josephine op het strand en kijkt hoe donkere onheilspellende wolken zich samenpakken boven zee. Ze huivert. De wind is kil en de regen klinkt hard en monotoon in haar oren, het geluid versterkt door haar capuchon.

Ze denkt aan Jan die vanochtend is uitgevaren met zijn vissersboot. Ze heeft hemel en aarde bewogen om hem aan de wal te houden, maar er moet geld verdiend worden. Weer of geen weer. “Ik laat mij door een beetje wind en regen niet weerhouden”, zei hij.

Dat beetje wind en regen, is inmiddels bijna orkaankracht geworden. Ze kijkt naar de reddingsboei. De reddingsboei die al vele levens van strandgasten gered heeft. Deze reddingsboei gaat haar Jan niet redden mocht het nodig zijn.

Ze draait zich om en loopt terug naar huis….

De uitdaging

Die uitdaging wordt opgepakt door Maureen Piet (volg haar op Instagram). Zij schrijft een vervolg zonder dat we met elkaar van tevoren afspreken hoe of wat. Zij gaat verder waar ik ben geëindigd en omgekeerd.

Wil jij weten hoe het verhaal verder gaat en hoe het afloopt met Josephine en Jan, downloadt dan de PDF.